Generalforsamling 2015
- At maj 19, 2015
- By Charlotte
- In Referat
- 0
År 2015, den 19. maj, afholdtes generalforsamling i Det Danske Selskab for Forsikringsret. Generalforsamlingen blev afholdt hos Plesner, Amerika Plads 37, 2100 København Ø.
Generalforsamlingen forløb som følger:
- Valg af dirigent
Helen Kobæk bød de fremmødte medlemmer velkommen og foreslog selskabets sekretær, Torben Bondrop, som dirigent, hvilket forsamlingen accepterede. Dirigenten indledte med at konstatere, med de mødendes tilslutning, at generalforsamlingen var beslutningsdygtig.
- Bestyrelsens beretning
Bestyrelsesformand Helen Kobæk aflagde bestyrelsens beretning og oplyste i den forbindelse blandt andet følgende:
- Generelt
Pr. 19. maj 2015 har selskabet 379 personlige medlemmer, hvilket er en tilbagegang på 23 medlemmer i forhold til 2014. Pr. samme dato er der 25 selskabsmedlemmer, hvilket er det samme som sidste år.
- Gennemførte arrangementer
I det forløbne år har der været afholdt fire ordinære arrangementer. Der har været en gennemsnitlig tilbagegang på cirka 50 % i deltagelse til arrangementerne, hvilket bestyrelsen vil arbejde på at ændre til fremgang i det kommende år.
I forbindelse med generalforsamlingen den 22. maj 2014 blev der også afholdt et medlemsmøde. Forsikring & Pension var vært, og foredragsholder var advokat Michael S. Wiisbye, der holdt et indlæg under titlen: “Udfordringerne ved driften af et meget lille forsikringsselskab som Dansk Jagtforsikring samt illustrative pluk fra en righoldig skadespraksis”.
Næste arrangement den 23. oktober 2014 blev holdt hos Bech-Bruun Advokatfirma, hvor advokat Henrik Valdorf-Hansen holdt foredrag om emnet “Balancegang på DR-Byens bobbledæk (rådgiveransvar, grov uagtsomhed og excess forsikring i entrepriseforhold)”.
Efterårets sidste arrangement blev afholdt den 25. november 2014 hos Nordea, hvor chief risk officer Annette Olesen fra Nordea Liv & Pension holdt foredrag om “EIOPA’s Insurance og Reinsurance Stakeholder Group: Nuværende fokusområder i branchen”.
I foråret 2015 fandt årets første arrangement sted hos Kromann Reumert den 14. april 2015, hvor Søren Theilgaard holdt et indlæg om “Fra eksportkontrol til overnationale økonomiske sanktioner”.
- Internationalt samarbejde
AIDA XIV World Congress fandt sted i Rom fra den 28. september til 2. oktober 2014, hvor et antal af selskabets medlemmer deltog. Der blev talt over emner som gennemsigtighed (Transparency), interessekonflikter (Conflicts of Interest), mæglernes vederlag (Intermediary Remuneration), forebyggende tiltag, online forsikring og diskrimination i forsikringer. Michael Gill, præsidenten for AIDA, professor Paolo Montalenti, formanden for den italienske afdeling af AIDA, og professor Agostino Gambino æresmedlem i AIDA introducerede konferencen, hvor der bl.a. var indlæg af følgende
- Professor Birgit Kuschke fra Sydafrika
- Professor Joseph Macdougald fra USA
- Professor Hilda Esperanza fra Columbia
- Chris Rodd fra Australien
Næste AIDA Europe kongres finder sted i København den 11. – 12. juni 2015 med følgende emner:
- Challenges for Umbrella and Global Programme Policies
- Causation
- Class Actions and Legal Funding
- Hot Topics
- Sanctions
- Cyber risks – aggregation
- Damages for Anxiety
Beretningen blev godkendt.
- Godkendelse af regnskab
Bestyrelsesformanden gennemgik regnskabet. Årsresultatet viste et underskud på kr. 41.004,00, idet indtægterne havde udgjort kr. 115.732,00 og udgifterne kr. 156.736,00. Underskuddet, som skyldes bl.a. en kombination af udgifter til det internationale samarbejde, indkøring af hjemmesiden samt en forøget revisorudgift, er dog faldet i forhold til sidste år. Indtægterne hidrører hovedsageligt fra kontingentindbetalinger fra selskabsmedlemmer og personlige medlemmer samt renteindtægter.
Selskabets egenkapital pr. 31. december 2014 androg kr. 554.142,00.
Regnskabet godkendtes.
- Fastsættelse af kontingent
Kontingentet foreslås uændret til kr. 100,00 p.a. for personlige medlemmer og kr. 2.000,00 p.a. for selskabsmedlemmer, hvilket generalforsamlingen godkendte.
- Valg af medlemmer til bestyrelsen
Af den siddende bestyrelse var Henning Jønsson, Marianne Højgaard Pedersen og Charlotte Hasseriis Iversen på valg.
Henning Jønsson ønskede ikke at genopstille, da han var gået på pension fra Ankenænvnet for Forsikring. Marianne Højgaard Pedersen og Charlotte Hasseriis Iversen erklærede sig villige til at genopstille for en ny 3-årig periode, og de blev genvalgt af generalforsamlingen.
Derudover har Julie Galbo meddelt, at hun ønsker at udtræde af bestyrelsen, henset til at hun har skiftet job til Nordea.
Bestyrelsen indstillede, at Thomas Brenøe, juridisk vicedirektør i Finanstilsynet, og Kim Sparlund, direktør i Ankenævnet for Forsikring, blev valgt i stedet for Henning Jønsson og Julie Galbo. Dette blev godkendt af generalforsamlingen.
- Valg af revisor
Generalforsamlingen genvalgte revisionsfirmaet PricewaterhouseCoopers som selskabets revisor.
- Behandling af forslag
Der var ingen forslag til behandling under dette punkt.
- Eventuelt
Der var ingen bemærkninger under dette punkt.
Dirigenten erklærede herefter generalforsamlingen for hævet og takkede for god ro og orden.
– 0 –
Efter generalforsamlingen blev der afholdt et arrangement, hvor advokat Christina Neugebauer og advokat Søren Vagner Nielsen holdt et foredrag under titlen: ” Forældelse og personskade. Ikke kun i forbindelse med arbejdsskader, men også i forbindelse med EAL-krav, erhvervsevnetabsforsikringer, ulykkesforsikringer m.v.”.
Arrangementet var rimelig velbesøgt med cirka 40 deltagere.
Som dirigent:
______________
Torben Bondrop